Farah Hanie Fadzil.
I never wanna act my age. what's my age again?
X X X
{ older posts / newer posts }

20 December 2012
5:54 PM

Don't you think they look perfectly together? 

Dear Anees Adilla,

I never know you before, but since you with him right now, I know a lil bit about you. I'm pretty sure you know about me too right? No worry k, I just buat this entry just for you. I just ada beberapa perkara nak bagitahu you about this sepet guy. 

He's quite charming right? His eyes always buat I melt. Hidung jambu dia. Quite unique. Bila dia senyum mata dia automatik akan sepet teruk. Badan dia yang quite taff sekarang. Sejak masuk Uitm terus jadi taff. Perfume pun dah tukar. Dia dah grow up. That's all I can say. 

You very lucky dapat dia you know. He's caring, soft heart, a loving person. Bila dia cakap 'I love you' , dia memang maksudkan dia sayang you. Bila dengan dia pun you tak payah risau pasal curang or what, sebab dia memang loyal. Dia jenis tak tahu nak curang. Bila dia dengan you, he just gonna sticks with you. 

He is one in a million. I don't get a second chance to make him happy. I hope that you can make him happy. You just pouring your love to the right person Anees. Trust me. I just can give him pain and sorrow. Maybe that's why we are not together right now. Allah already planed this. He happy with you.

Kalau dia nak sebut nama you, dia cakap 'anees saya' . Dia tak tahu nak tunjuk banyak mana dia sayang you, but bila dia dah sayang, there's no turning back. Dia kalau ada masalah pun dia jarang cerita. Dia pilih untuk simpan. Kalau keluar date nanti jangan hairan laa kenapa dia bagi you simpan beg duit and telefon dia. Dia malas nak pegang, I guess. Kalau tengok movie pun popcorn tu jangan kacau laa, semua dia punya. 

He used to be orang yang paling I sayang. Dia orang first I couple. Dia romantic actually. Tapi bukan dari segi words, dia lenih suka tunjuk melalui action. Dia jenis cepat keluar air mata. I dah banyak kali bagi dia menangis. Susah nak cari lelaki yang menangis sebab perempuan kan? You should appreciate dia. I dulu tak appreciate dia langsung. I just being too selfish. 

I have to let him go. He deserves better. You look perfectly together in this photo Anees. Even semalaman I menangis tengok photo ni, but I have to face the fact. That he's not belong to me now. Jaga dia elok-elok. Dia selalu sakit. Lemah sangat badan tu. Nampak jaa taff tapi selalu sakit. 

You are so pretty. Tak hairan laa macam mana dia boleh sayang dekat you. Tapi bukan sebab rupa jaa dia sayang dekat you, sebab you baik. Jauh beza you dengan I. You so much better than me. I tahu you boleh jaga dia. Dia pun cakap dia happy dengan you. 

Sorry to say this but I love him Anees, I really do love him so much. Tapi I banyak buat salah. And I pun tahu I tak deserve dengan dia. He's too much kind. Sometimes, kita kena lepas juga orang yang kita sayang right? Bagi dia happy dengan orang yang much better than me. 

I tak minta banyak pun dari you Anees, just appreciate dia, sayang dia and jaga dia. I dah tadak hubungan apa apa dengan dia. You jangan fikir you perampas ke apa, kitaorang memang dah break waktu you kenal dia. Macam apa I cakap tadi, he's one in a million. Niat I tulis semua ni dalam blog tadak niat buruk pun. Nak mesej just terlalu banyak. So I tulis ja kat sini. 

There's nothing more I can say. Just love him more than I love him. Mata I dah tak tahan bengkak dah ni, lol.  I pray for both of you. He deserves happiness. I dah banyak buat dia sakit hati selama ni. Waktu dia tunggu I, but I selalu bagi dia kecewa. Now his time to move on. 

Note to you Muhammad Amirul Asyraf bin Abdul Manan :

I still love you. Thanks for all this time. Saya tahu saya banyak sakitkan hati awak. I just tak layak untuk orang yang baik macam awak. Halalkan makan minum yang awak belanja saya selama ni. Saya dah pun halalkan semua. Be a good slaves, son, boyfriend and husband. Tadak apa yang boleh saya bagi selain doakan awak bahagia. Its weird kan? But I have too. Susah saya nak lepaskan awak. We have been through a lot of problems together. Masalah saya semua awak tahu. Jaga abah elok elok. Study for your own future. Kesihatan pun kena jaga. Take care of Anees. Orang yang baik mesti dapat pasangan yang baik juga right?  Awak orang first saya couple. Gambar pun saya tak padam lagi. Sebab saya memang tak boleh nak buat semua tu buat masa sekarang. I love you.


That's all I just wanna say. Both of you look cute together. I jealous tengok. I boleh nampak 'happy'nya dia dengan you. Okay. I just tak boleh nak type lagi, too much hingus. I love you guys. Insya Allah sampai ke atas pelamin and anak cucu. Assalamualaikum.